84 procent af verdens syv milliarder - tilslutter sig en eller anden form for religion. 

I forhold til at bede for nationer og folk kan denne artikkel være nyttig.

Lånt fra http://www.religion.dk/viden/de-10-største-religioner-i-verden 

"Ingen religion" er i dag verdens tredjestørste religion. Se her, hvor ange mennesker der tror på hvad, i en top ti over de største I eligioner i verdenMere end otte ud af ti mennesker på Jorden 84 procent af verdens syv milliarder - tilslutter sig en eller anden form for religion. 

Det viser en optælling, som den uafhængige amerikanske tænketank PEW Research Center har foretaget. Tænketanken har også medtaget dem, der ikke tror på noget, og på en top ti over verdens største religioner er den gruppe den tredjestørste.

SE HELE TOP 10-LISTEN HER:

10: Jainreligionen og shinto henholdsvis 4,2 og 4 millioner
Mere end 400 millioner, cirka 6 procent af verdens befolkning, praktiserer folkereligioner fra afrikansk, kinesisk, indiansk eller oprindelig australsk kultur.

Yderligere 58 millioner, eller lige under 1 procent, tilhører andre religioner som bahaijainsikhismeshintotaoismewicca og zoroastrianisme.

Blandt de største af de "små religioner" er jainreligionen og shinto. De sniger sig ind på en næsten delt 10.-plads med henholdsvis 4,2 millioner tilhængere for jainreligionen og 4 millioner shinto-tilhængere.

Jainreligionen opstod sideløbende med buddhismen i Indien. Shinto-religionen opstod i Japan omkring år 1000 f.kr. 

LÆS MERE:
Janisreligionen kort fortalt
Shinto kort fortalt
10 religioner du ikke vidste eksisterede
7 eksempler på blanding af religioner

9: Bahá'í 7 millioner
Det mest bemærkelsesværdige ved, at bahá'í optræder på denne top ti, er måske religionens alder. Bahá'í-religionen opstod så sent som 1863 i Persien og går kort fortalt ud på, at menneskeheden skal forenes. Bahá'í trækker på lærdom fra islam og kristendom.

LÆS MERE:
Bahá'í kort fortalt

8: Jødedommen 14 millioner
Ud af jødedommen udspringer både kristendom og islam samt en række mindre religioner. Den gamle religion praktiseres i dag af omkring 0,2 procent af verdens befolkning.

LÆS MERE:
De ti vigtigste ting at vide om jødedomen
Tema: Jødedom

7: Juche 19 millioner
Juche er den religion og ideologi, som dyrkes i Nordkorea. Religionens søjler er staten, lederskab, politisk- og økonomisk uafhængighed og fællesproduktion. Juche udspringer af marxisme og kaldes somme tider, spottende, for Kimilisme efter Nordkoreas tidligere diktator Kim Jong-il. 

LÆS MERE:
Juche kort fortalt
Nordkorea: Østens Jerusalem er knust

6: Sikhismen 23 millioner
Sikh-religionen er en forholdsvis ung religion fra 1400-tallet, der blev udformet af en række guruer. I sikhismen ses en guru som en repræsentation for Gud, der skal vejlede den rettroende til at leve korrekt og derved opnå frelse.

Sikh-religionen er inspireret af andre religioner som islam og hinduismen, men tager afstand fra disse religioners ritualiserede side.

LÆS MERE: 
Hvad er sikhisme?
Tema: Sikhisme

5: Buddhismen 500 millioner
I antal er der langt fra femte- til sjettepladsen på denne top ti. Buddhisme er en religion, som syv procent af verdens befolkning følger. Buddhismen bygger på den lære, den historiske Buddha prædikede omkring 600-400 f.kr.

LÆS MERE:
De ti vigtigste ting at vide om buddhismen
Tema: Buddhismen

4: Hinduismen 1 milliard
Der er cirka dobbelt så mange hinduister, som der er buddhister i verden: En milliard eller 14 procent af alle mennesker på planeten vedkender sig denne religion, men hele 80 procent af dem bor i Indien. I modsætning til andre af de store nutidige religioner har hinduisme ingen grundlægger, intet enkelt helligskrift som Koranen eller Bibelen og ingen fælles trosbekendelse, der kan henvises til.

LÆS MERE:
De ti vigtigste ting at vide om hinduisme
Tema: Hinduisme

3: Ingen religiøs identitet 1,1 milliarder
På tredjepladsen over de ti største religioner i verden er det måske lidt misvisende at tælle dem med, der ikke har nogen religiøs tilknytning. Men faktisk er der langt flere, der ikke tror på nogen af de klassiske religioner, end der er hinduister i verden. Og cirka lige så mange, som der er katolikker i verden.

1,1 milliard mennesker, 16 procent, svarer i PEWs undersøgelse enten jeg har intet religiøst tilhørsforhold eller jeg tror ikke på noget." Flertallet af dem, der svarer sådan, bor i Kina, som er det land i verden med flest erklærede ateister.

LÆS MERE:
Ateisme kort fortalt
Undersøgelse: Her er verdens ateister

2: Islam 1,6 milliarder
Ikke mindre end 23 procent af verdens befolkning er muslimer. 1,6 milliarder mennesker i alt. Ligesom kristendom findes islam i flere afskygninger. De to største og mest kendte dele af islam er sunni- og shiaislam.

LÆS MERE:
De ti vigtigste ting at vide om islam
Tema: Islam

1: Kristendom 2,2 milliarder
Med 2,2 milliarder tilhængere er kristendom med stor margen verdens største religion. Næsten 32 procent af verdens befolkning kalder sig kristne, om det så være sig katolik, protestant, ortodoks eller noget helt tredje.

LÆS MERE:
De ti vigtigste ting at vide om kristendom
Tema: Kristendom
Sådan har kristendommens verdenskort ændret sig på 100 år

Kilder: PEW Research CenterThe Washington PostAmerican Live Wirereligionsleksikon på religion.dk

© Agner Ebild 2011